Kolay Sebzeli Kıymalı Pide Tarifi
Bir Yemek İste’den Herkese Merhaba
Bugün sizlere harika bir sebzeli kıymalı pide tarifi vereceğim.
İçindeki Bol patlıcanla harika bir lezzet ortaya çıkıyor Üstelik hamurunda da maya değil kabartma tozu kullanacağız.
Kısa zamanda hem yumuşak hem gevrek gibi güzel bir hamur elde edeceğiz.
~Malzemeler~
✓ 4 su bardağı un
✓ 1 paket kabartma tozu
✓ 1 yumurta sarısı
✓ Yarım su bardağı sıvıyağ
✓ Yarım su bardağı yoğurt
✓ Yarım su bardağı süt
~Harç Malzemeleri~
✓ 1 adet soğan
✓ 4 yemek kaşığı sıvıyağ
✓ 300 gram dana kıyma
✓ 1 adet büyük domates
✓ 3 adet patlıcan
✓ 3 diş sarımsak
✓ 4 er adet çarliston ve kırmızı biber
✓ Tuz, karabiber
Geçelim kıymalı sebzeli pide tarifine,
İlk olarak soğanları doğramakla başlayalım.
Tavamızı yağladıktan sonra doğranmış soğanları ekleyelim, soğanlar kavrulurken diğer taraftan sebzeleri doğramaya devam edelim. Kırmızı biberleri ve çarliston biberleri küçük küçük doğradım aynı zamanda kiymayida Soğanlarımızı bulunduğu tavaya ilave edelim.
Patlıcanları alacalı soyduktan sonrada yine biberler ve soğanlar gibi ufak ufak doğrayalım. Kıymalar biraz kavrulduktan sonra biberleride ilave edelim.
İki çay kaşığı kadar tuz ve biraz da karabiber ekleyip karıştıralım.
Bir adet büyük domatesin kabuğunu soyup ufak küpler haline getirelim. 3 diş Sarımsağıda çok ufak olmayacak şekilde keselim. Ardından patlıcanların tavamızı ilave edelim. Patlıcanlar hafif sönmeye başlayınca domatesleri ve sarımsakları ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve kapağını kapatalım. Kıymalı harcımızı 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
Hamurumuzu yapmaya geçebiliriz, orta sertlikte hamura ihtiyacımız var, üzerine öncelikle 3.5 bardak kadar un, bir paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ekledim. Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ilave edelim. Yaklaşık 4.5 bardak un kullandım. Hamurumuz kendine gelmesi için biraz dinlenmeye bırakalım.
Harcımıza acılık vermek için tıklayın pul biber ekleyebilirsiniz.
Pidelerimiz tepsiye yapışmasın diye tepsimize fırın kağıdımızı serelim.
Hamurumuz 10 parçaya bölüm, 10 tane orta boy pideler elde edeceğim. Öncelikle hamurları yuvarlak bezeler haline getirdim ve merdane yardımıyla incecik açtım. Ve hazırladığım nefis karışımdan üzerine koyduktan sonra önce kısa kenarları sonra uzun kenarı iç kesime doğru katladım. Sırasıyla tüm hamurları aynı şekilde yaptım. Tepsiye dizdiğimiz pidelerin üzerilerine yumurta sarısını sürelim.
Pidelerimizi önceden ısıttığımız 200 dereceli fırına pişmeye gönderelim.
Ve pidelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok: