Nefis İrmik Helvası Tarifi



Bir Yemek İste'den herkese merhaba mutfağıma Hoşgeldiniz.

Bugün 20 dakikada hazır olabilecek sıvı yağlı ile yapacağımız harika bir nefis irmik helvası tarifi paylaşmak istiyorum.

~Malzemeler~
✓ 2 yemek kaşığı un
✓ 1.5 su bardağı su
✓ 1 su bardağı irmik
✓ 1 çay bardağı sıvıyağ
✓ 1 su bardağı un
✓ 1 su bardağı süt
✓ 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Geçelim tatlımızı nasıl yapıldığına,

Tercihen yapışmaz yüzeyli bir tavaya ben seramik tava tercih ediyorum, bir bardağı sıvı yağ koyuyorum.

Eğer siz tereyağı tadını seviyorsanız yarı yarıya azaltıp bir yemek kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.

İçine bir su bardağından bir parmak eksik irmik ve 2 yemek kaşığı un ekliyorum.

Bu arada kullandığım bardak 250 ml su bardağı hepsini birlikte karıştırarak kavurmaya başlıyorum.

İrmik helvası özellikleri evde tatlı olmadığı zaman ve canım çektiğinde pratik bir şekilde hazırlıyorum. Zaten İrmik helvası başlı başına sevilen tatlardan biri.

İrmiğimi kavrulurken ayrı bir ocağa şerbet malzemelerini koyuyorum, bir su bardağı şeker ve bir su bardağı sütü tenceremize koyalım isterseniz şekeri bir miktar daha arttırabilirsiniz.

İrmiği orta ateşte 15 dakika kadar kavurdum ve güzelce renk aldıktan sonra üzerine iri kıyılmış ceviz ekliyorum.

Kaynamış şerbetimizi sıcak sıcak dikkatli bir şekilde kavrulmuş irmiğin üzerine döküyorum.
Şerbeti döktükten sonra kaynamaya devam ettiğinden sıçramaması için tavamızın kapağı kapatalım. Biraz dinlendikten sonra hafifçe karıştırın yavaşça şerbetini çekecektir.
Kısık ateşte biraz daha pişirmeye devam edelim ve ocağı kapatalım. Şekil vermek için yemek kaşığından yararlanabilirsiniz. Üzerine tarçın yakışıyor tavsiye ederim.

İrmik helvamız servis için hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.