Evde Kokoreç Nasıl Yapılır
Bu lezzeti daha önce yapmayı denemiştir. Geçen akşam canım fazlasıyla kokoreç yemek istedi fakat dışarı çıkasimda yoktu. Mecburen bir sonraki gün kasabimdan gerekli siparişleri verdim. Kokoreç tarifine geçmeden önce ilkkez denememe rağmen oldukça iyi sonuç aldığımı bildirmek isterim.
Çok fazla uzatmadan yemeğimizin tarifine geçmek istiyorum. Unutmadan kokoreç önünüzde diye hepsini birde bitirmeniz gerekmemektedir :) sağlığınız için sadece yeteri kadar tüketin kalorisi bol olduğunu unutmayın.
~Malzemeler~
✓500 gram kuzu kokoreç
✓3 adet domates
✓4 yeşil biber
✓1 tatlı kaşığı kimyon
✓1 tatlı kaşığı acı biber
✓2 tatlı kaşığı kekik
✓1 tatlı kaşığı tuz
Geçelim nasıl yaptığıma,
Kasabımızdan aldığımız sütte bekletilmiş kuzu kokoreçi 1,5 - 2 parmak kalınlığında keselim. Kendi yağında kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
Kokoreçlerimizi ayrı bir kaba alalım. Tavaya biraz yağ aktaralım ve küp haline getirdigimiz domates ve biberleri soteleyelim ve iyice suyunu çektiğinden emin olalım.
Ayırdığımız kokoreçleri kesme tahtasında ufak parçalara ayıralım ve büyük bir bıçakla iyice ufaltalım.
Hazırladığımız Kokoreçleri hazırladığımız sotemizin içine ekleyelim. Kokoreçler fazla kurumayacak şekilde kavuralim. Kavurma işleminin sonuna doğru baharatları atalim ve ocaktan alalım.
~İpucu~
Kullandığınız kekik ne kadar taze olursa ev yapımı kokoreciniz o kadar lezzetli olacaktır.
Yemeğinizin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız kısık ateşte pişirin.
Servise geçmeden önce tavada kizartiginiz kokoreçleri aldıktan sonra tavaya ekmek koyarak kalan yağı çektirmenizi öneririm.
Hiç yorum yok: