Fırında Ev Usulü Patlıcan Kababı
Bugün patlıcanları doğrayıp ön kızartma işleminden geçirerek fırında nefis bir ev usulü patlıcan kebabı hazırlayacağız.
Yanında çorbası ve pilavı ile mükemmel bir menü. Hemen yapmaya başlayalım.
~Malzemeler~
✓ 500gr dana kuşbaşı
✓ 3 adet patlıcan
✓ 4 adet çarliston ve sivri biber
✓ 5 dış sarımsak
✓ 2 adet soğan
✓ 1 yemek kaşığı domates salçası
✓ Yarım yemek kaşığı biber salçası
✓ Tuz
✓ Karabiber
✓ Kekik
~Malzemeler~
✓ 500gr dana kuşbaşı
✓ 3 adet patlıcan
✓ 4 adet çarliston ve sivri biber
✓ 5 dış sarımsak
✓ 2 adet soğan
✓ 1 yemek kaşığı domates salçası
✓ Yarım yemek kaşığı biber salçası
✓ Tuz
✓ Karabiber
✓ Kekik
Geçelim nasıl yapıldığına,
Öncelikle parça etleri pişirelim, yarım kilo kadar derin dondurucudan çıkardığım etler vardı. Çözülmesi için kısık ateşte kapağı kapalı olarak tencerede beklettim. Daha sonra kısık ateşte pişirmeye bıraktım. Ara sıra karıştırmayı unutmayın
Etimize ekleyeceğim bir tane soğanı yemeklik doğrayalim ve etlerin üzerine ilave edelim. Bu şekilde etlerle birlikte kavurma işlemini kendi suyunda devam ettirelim. Yaklaşık 5 dakika kavrulduktan sonra içersine 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçası ekleyelim.
Salçalar kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etleri pişmeye bırakıyoruz.
Etler pişmeye devam ederken biz bir yandan diğer sebzeleri kızartmaya geçelim. Elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri kazartalim.
Alacalı soyduğumuz ve ardından parmak büyüklüğünde doğradığımız patlıcanları kızartalım.
Biberlerimizide aynı büyüklükte dograyarak hafif döneme kadar yağda kızartalım.
Kızarttığımız patatesleri, patlıcanları ve biberlerimizi fırın tepsimize yerlestirelim.
Bu arada yemeğimizi tuzlamadığımız için kızartmaların üzerlerine tuz serpelim.
Etimizide bolca suyu ile birlikte fırın tepsimize yerleştirelim.
Yeterli suyu yoksa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz ve ardından baharatlarımızı ekleyelim.
Fırına göndermeden önce, ilk olarak fırın kağıdı ile daha sonra folyo ile sıkıca buhar çıkmayacak şekilde kapatıp fırına gönderelim.
Fırınımız 200° ayarlı ve 30-40 dakika bisirelim. Zaten sebzelerimiz ve etimiz pişmiş durumda sadece fırında lezzetlerinin birleşmesini istiyoruz.
Patlıcan kebabımız servise hazır afiyet olsun.
Yanında mercimek çorbası ve pilavı ihmal etmeyin:)
Hiç yorum yok: